Yüz yüze eğitim ne zaman başlıyor?

Koronavirüsün en çok zarar verdiği alanlardan biri de eğitim oldu. Geçen yıldan bu yana öğrenciler yüz yüze eğitime hasret kalmış durumda.

Öğrenciler video konferans yöntemiyle telafi dersleri alsa da bu eğitim yüz yüze eğitimin yerini tutabilmiş değil. Öğrencilerin bu derslerden ne kadar verim aldığı da uzmanlarca soru işareti oluşturuyor.

Aşı çalışmalarını büyük bir hızla sürdüren Türkiye, yaz aylarında nüfusun tamamını aşılamayı hedefliyor. Sonrasında ise en büyük önceliklerden biri yüz yüze eğitim olacak.

Milli Eğitim Bakanı (MEB) Ziya Selçuk, Bakü ziyareti dönüşü köşe yazarı Fatih Çekirge’ye önemli açıklamalarda bulundu.

Selçuk, iklim şartları nedeniyle ağustos ayında yüz yüze eğitime sıcak bakmadıklarını belirterek okulları eylül ayında açmayı planladıklarını açıkladı.

Bu kararın bakanlar kurulu toplantısı sonrası hafta başı belli olacağını sözlerine ekleyen Selçuk, "Biz telafi eğitiminin haziran ayı başında başlamasını ve yüz yüze olmasını istiyoruz. Çünkü burada çocukların akademik eğitimlerinin telafisinden çok, onların psikolojik ve fiziksel telafileri bizim için önemli. Akranlarıyla oynamayan, evlere kapanan çocukları özgüvenleri açısından ruhsal olarak geliştirmeliyiz. Bu da yüz yüze olur.” ifadelerini kullandı.