TSK ava giden PKK'lıları avladı

TSK'nın MİT ile beraber Irak'tan Suriye'ye geçmek isteyen PKK/YPG'ye nokta atışı darbeleri devam ediyor. Kırmızı listeden Sofi Nurettin'in  ardından bu kez gri listeden bir terörist etkisizleştirildi.

Terörden arananlar listesinde gri listede yer alan Zagros kod adlı Selahattin Dede ve yanındaki PKK/YPG mensuplarının Suriye’den Irak’a geçeceği istihbaratını alan MİT operasyon için harekete geçti.

Teröristi Suriye'den itibaren takibe alan istihbarat ekipleri, grubun 19 Mayıs'ta Pençe-Şimşek operasyonunu gerçekleştiren askerlere saldırı başlatmak için ülkeden ayrıldığını tespit etti.

Suriye'den Irak'a geçiş yapan terörist grubun yanlarında çok sayıda mühimmat bulunduğunun tespit edilmesi sonrası operasyon için düğmeye basıldı.

Irak'ın kuzeyinde yer alan Mangeş köyünün kırsalında icra edilen operasyonda 4 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Sivil yerleşim yerlerinin uzağında gerçekleştirilen operasyon sonrası grubun yanında bulunan çok sayıda patlayıcı infilak etti.

Operasyonda Dede ile birlikte 3 kişi daha etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen teröristlerinin isimlerinin Mehmet Emin Alkaş ve İran uyruklu Babek Ebdilselendeci olduğu öğrenilirken, diğer teröristin kimliğine ulaşılamadı.