Son seçim anketinde bomba sonuçlar

Yeni dünya düzeniyle beraber yeni siyaset düzeninin ne olacağı, iktidarların yaşam süresi merak konusu olmaya devam ediyor. Türkiye'de yaşanan erken seçim tartışmalarıyla beraber anket şirketleri de araştırmalarını sürdürüyor. Son seçim anketi Özer Sencar'ın sahibi olduğu MetroPOLL Araştırma'dan geldi. Şirket "Türkiye'nin Nabzı Nisan 2021" anketinin sonuçlarını yayınladı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE MİLLET İTTİFAKI ÖNDE

"Hangi ittifaka daha yakınsınız? AK Parti ve MHP'nin yer aldığı Cumhur ittifakı mı? CHP ve İYİ Parti'nin yer aldığı Millet ittifakı mı?" sorusuna ankete katılanların yüzde 46,1'i "Millet İttifakı'na yakınım" derken yüzde 42,8'i "Cumhur İttifakına yakınım" cevabını verdi. Cevap vermemeyi tercih edenler ise yüzde 11,1'de kaldı.

AK PARTİ'YE PANDEMİ MESAJI

Ankete katılanların yüzde 79,1'i "Pandemi döneminde siyasi partilerin kongre ve toplantılar yapmasını doğru buluyor musunuz?" sorusuna "Hayır, doğru bulmadım" cevabını verirken olumlu bulanların oranı yüzde 14'te kaldı.

'128 MİLYAR NEREDE?' KAMPANYASI OLUMLU

Ankette "Muhalefet partilerinin '128 milyar dolar nerede?' şeklindeki kampanyasını nasıl karşıladınız?" sorusuna katılımcıların yüzde 45.4'ü olumlu cevap verirken olumsuz cevap verenler ise yüzde 26'da kaldı.