Öğretmenleri çok kızdıran yazı

Koronavirüs pandemisi ile mücadele kapsamında alınan 17 günlük tam kapanma tedbirleri sonrası kademeli normalleşme kararları açıklandı. Bu kararlar arasında eğitim-öğretim hayatı ile ilgili yeni bir gelişme yok. Anaokullar ve kreşler dışında okullar kapalı kalmaya devam edecek.

Bu kararın ardından Habertürk yazarı Nagehan Alçı, öğretmenlere yönelik olarak okulların kapalı kalmasına tepksiz kaldıkları suçlamasında bulunarak tepki gösterdi.

Eğitim kararına "Gözümüz aydın! Çocuklar yine eğitimden uzak…" diye tepki gösteren Alçı, AVM'lerin açılıp okulların kapalı kalmasına tepki göstererek, "Yeniden AVM’lere kavuştuk, sokaklar yine hınca hınç dolacak. Ama çocuklarımız evde olacak. Okullar tabii ki kapalı. Her yer açılsa da okullar sımsıkı kapalı tutulmalı bu ülkede. Ne de olsa en kolay lokma çocuklar. E alıştılar da evde boş boş oturmaya. Otursunlar… Zihinsel ve bedensel olarak çürüme pahasına otursunlar evlerinde." ifadelerini kullandı.

Alçı, 1 Haziran'da okulların açılması için umutlanılmaması gerektiğini çünkü açılma şartı olarak 5 bin vaka sayısının şart koşulduğunu ancak bu sayılara ulaşmanın mümkün olmadığını yazdı.

Okulların açılması için kamuoyundan hiçbir tepki gelmediğini belirten, yazar öğretmenlere çattı. Öğretmenlerin uzaktan eğitim istemediğine dair hiçbir tepki göstermediğini söyleyen Alçı, aşı için eğitim istemeyen öğretmenlerin aşı için de kampanya başlatmadıklarını, bu konuda sürekli yazmasına rağmen kendisine hiçbir destekte bulunmadıklarını belirtti.

Öğretmenlere "Hani neredesiniz öğretmenler?" diye tepki gösteren yazar "Aşı olmadan okul açılmasın diyorsunuz ama aşıya ulaşmak için etkili bir kampanya neden yapmıyorsunuz?" ifadelerini kullandı.

TWITTER'DA TT OLDU

Bu yazı üzerine twitter'da Nagehan Alçı'ya adeta tepki yağdı. Hashtag çalışması başlatan öğretmenler #NagihanSusÇöpKonuş etiketiyle yaklaşık 20 bin tweet atarak Alçı'ya tepkilerini dile getirdi.