Muhtıracı amiraller ifade veriyor

Gece yarısı Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile alakalı bir bildiri yayınlayıp hükümete muhtıra vermeye çalışan 104 amiralle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 104 emekli amiralden ifadesi alınmayan 84'ünü ifadesini almak için çağırdı.

Daha önce emekli amirallerden Ergun Mengi, Atilla Kezek, Alaettin Sevim, Ramazan Cem Gürdeniz, Nadir Hakan Eraydın, Bülent Olcay, Kadir Sağdıç, Türker Ertürk, Turgay Erdağ ve Ali Sadi Ünsal gözaltına alındıktan sonra ifadeleri alınmıştı. 4 emekli amiral Engin Baykal, Cemil Şükrü Bozoğlu, Mustafa Özbey ve Atilla Kıyat de gözaltına alınmadan ifadelerini alınmıştı.

Ankara Nöbetçi 8’nci Sulh Ceza Mahkemesi, 14 şüpheliyi ‘yurt dışına ve bulundukları il dışına çıkış yasağı’ koyarak serbest bırakmıştı.

84 ŞÜPHELİ İFADELERİ ALINMAK İÇİN ÇAĞRILDI

Soruşturmada yeni bir aşamaya geçildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bildiri metninde imzası yer alan 84 şüpheliyi daha ifadelerini almak için çağırdı.

Başsavcılığın yaptığı açıklamada, 5 ve 16 Nisan'da ele geçirilen dijital materyallerin incelenmesi, şimdiye değin alınan şüpheli ifadeleri, HTS analizleri ile sonucu elde edilen deliller çerçevesinde bildiri metnine imza atan şüphelilerin 'devletin güvenliğine ve anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma' suçundan ifadelerinin alınması maksadıyla Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü'ne talimat yazıldığı ifade edildi.

Şüpheli 84 emekli amiralin 27 Mayıs tarihinden itibaren ifadelerinin alınmasına başlandığı, soruşturmaya çok yönlü devam edildiği yer aldı.