İnce'nin partisinin kuruluş tarihi

CHP'de yaşanan kongre krizi sonrası partinin HDP çizgisine terk edildiğini belirterek önce eleştiriler sıralayan ardından da yeni parti kurma kararı alan Muharrem İnce kararını neticelendiriyor. İnce'nin yeni partisinin kuruluş tarihi, sloganı ve hatta logosu bile hazır.

19 MAYIS'TA KURULACAK

Muharrem İnce'nin genel başkanı olması beklenen Memleket Hareketi Partisi'nin kuruluş dilekçesi Mustafa Kemal Atatürk'ün de Samsun'a çıkış ve İstiklâl Harbi'nin başlangıcı kabul edilen 19 Mayıs tarihinde verilecek.

PARTİNİN SLOGANI "MAVİ" OLACAK

Parti sloganını "Memleket, Adalet, Vicdan ve İş" kelimelerinin baş harfleri yani "Mavi" olarak belirledi. Partinin logosu Türkiye haritası şeklinde olacak ve Ankara'nın üzerinde nazar boncuğu görümünde "@" karakteri yer alacak.

Partinin resmi internet sitesinin ise "memlekethareketi.com" olması bekleniyor.

GÜÇLÜ SEKRETERLİK MODELİ

Memleket Hareketi'nde 50-60 kişiden oluşan bir kurucular kurulu olacak.

Bu kurulda CHP'den istifa eden 3 milletvekilinin yanında eski futbolcu Ümit Özat, iş adamları Serkan Ufuk Akgün, Hüseyin Baraner, gazeteci Şaban Sevinç gibi isimler yer alıyor.

Partide 4 genel başkan yardımcılığının olması planlanıyor. Bunun yanında genel başkan hegemonyasının olmaması adına "güçlü genel sekreterlik" modeli oluşturuldu. Partinin ilk genel sekreterinin Hakkı Akalın olması bekleniyor.

KADIN VE GENÇLİK KOLLARI YOK

Partide 20-25 kişilik MYK üyesi, 50 kişilik Parti Meclisi (PM) üyesi olacak. Partide en ciddi yenilik ise kadın ve gençlik kollarının yer almaması oldu.

CUMHURBAŞKANI ADAYINI ÜYELER SEÇECEK

İnce CHP'de yaşadıkları sorunları tekrar yaşamamak adına partinin cumhurbaşkanı adayının üyeler tarafından seçimle belirlenmesi kararını verdi.