İnstagram Reels'e yeni özellik

Her geçen gün geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşan İnstagram, Reels için yeni bir özellikle çok yakın zamanda geleceklerini duyurdu. Daha önce Youtube'da gördüğümüz kullanıcıların konuşmalarına göre otomatik olarak alt yazı ekleyebilme özelliği İnstagram Reels videolarına da geliyor.

Mart ayında test edilmeye başlanan hikayeler için alt yazı özelliği yerleşik hale getirilirken bu özelliğinde çok yakın zamanda kullanılacak olması İnstagram kullanıcılarını sevindirdi. Şirket Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla özelliğin en kısa zamanda ekleneceğini duyurdu.

Duyma güçlüğü çeken kişilerin İnstagram Reels'i daha rahat kullanabileceği bu özellik, Reels videosunu çeken kişinin "alt yazı ekle" çıkartmasını gönderisine eklemesiyle birlikte sistem video içerisindeki sisleri otomatik olarak yazıya dönüştürecek.

Yeni özellik, hem yeni oluşturulan hem de galeriden yüklenen hikayeler için geçerli olacak. Alt yazılar oluşturulduktan sonra metnin stilini ve rengini kullanıcının beğenisine göre ayarlanabiliyor.Ayrıca kullanıcılar oluşabilecek anlam kayıplarını engelleyebilsinler diye yazım ve noktalama işaretlerini de düzenleyebiliyorlar.

İngilizce konuşulan ülkelerde çıkartma çoktan kullanılmaya başlandı. Şu an sadece İngilizce olarak kullanılan özelliğin yakın zaman içerisinde daha fazla ülkede ve daha fazla dil çeşidi ile kullanılması öngörülüyor.