Ekrem İmamoğlu'ndan Kanuni müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fatih Sultan Mehmet'ten sonra bir padişahın daha portresini İstanbul'a getiriyor. Ekrem İmamoğlu, twitter hesabından yaptığı açıklamada Kanuni Sultan Süleyman'ın portresini bir hayırsever aracılığıyla şehre kazandırdıklarını açıkladı.

İmamoğlu twitter hesabından yaptığı açıklamada şöyle yazdı:

"İBB'YE DUYULAN GÜVEN GURUR VERİCİ"

"Evine Dönüyor! Mart ayında İngiltere’deki müzayedede rekor fiyata satılan Kanuni Sultan Süleyman portresi eser alıcısı tarafından İBB’ye bağışlanmıştır. Böylesi kıymetli bir eserin İstanbul’a bağışlanması ve İBB’ye duyulan güven gurur verici. İstanbul’a hayırlı olsun."

KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN PORTRESİ KAÇ PARAYA SATILDI?

Kanuni Sultan Süleyman'ın portresi 350 bin sterline (4 milyon TL) İngiliz müzayede evi Sotheby's tarafından açık artırma usulüyle satıldı. Sotheby's, portrenin 19’uncu yüzyıldan beri Fransız bir ailenin mülkiyetinde olduğunu açıkladı.

Portrenin 16. yüzyılda, İtalyan ressam Cristofano Dell' Altissimo tarafından çizildiği belirtilirken, portrenin diğerlerlerinden farkının bakır levha üzerine olan çizimi olduğu açıklandı. Kronolojik bakımdan portrenin Kanuni'nni Irak ile İran'ı fethettiği, Preveze Deniz Savaşı'nda Papa ve müttefiklerine karşı galip geldiği döneme denk düştüğü belirtildi. Bu çizimde Sultan Süleyman'ın 43 yaşında olduğu düşünülüyor.