Hafta sonu yasakları kaldırılıyor

Ramazan ayında alınan 17 günlük tam kapanma tedbirleri sonrası 60 binden 10 binin altına düşen koronavirüs vaka sayıları sonrası Türkiye'de normalleşme takvimi konuşulmaya başlanmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Haziran'da yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında yasakların büyük ölçüde gevşetileceğini belirtmişti. Şimdi herkesin gözü kulağı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden gelecek haberde. Peki Külliye'den hangi kararlar çıkacak. Kafeler, restoranlar, halı sahalar, spor salonları, yüzme havuzları, düğün salonları açılacak mı? Hafta sonu yasakları kaldırılıyor mu?

KAFELER VE RESTORANLAR AÇILACAK MI?

Ramazan Bayramı sonrası alınan kararlarda kafe ve restoranların gel al ve paket servisi hizmetleri devam ediyordu. Yeni alınacak kararlarda işletmelerin yüzde 50 müşteri kapasitesiyle tekrar hizmete açılması bekleniyor.

DÜĞÜNLER YAPILABİLECEK Mİ?

1 Haziran'da alınacak kararlardan birinin de düğünlerle ilgili olması bekleniyor. Alınacak karar göre, en başta düğünlere açık alanlarda izin verilecek. Vaka sayılarının ve aşılama hızının durumuna bağlı olarak kapalı düğün salonlarının faaliyetlerine başlamasına izin verilecek.

HALI SAHALAR, SPOR SALONLANI VE YÜZME HAVUZLARI NE OLACAK?

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası alınması muhtemel kararlardan biri olarak halı sahalar, spor salonları ve yüzme havuzlarına faaliyet izni verilmesi bekleniyor.

HAFTA SONU YASAKLARI OLACAK MI?

1 Haziran'da ilan edilecek en önemli kararlardan biri de hafta sonu kısıtlamaları olacak. Yeni normalleşme kararlarıyla birlikte hafta sonu yasaklarının kaldırılması bekleniyor.