FETÖ'ye Afrika'da ağır darbe

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, dün Ümraniye'de FETÖ'nün "gaybubet evi" olarak isimlendirilen hücre evine operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda, FETÖ'nün sözde Afrika yapılanmasının kurucusu ve örgütün üst düzey yöneticisi İbrahim Tatar, gözaltına alındı.

Tatar'ın yakalandığı hücre evinde, 4 cep telefonu, 5 SD kart, 1 flash bellek, çok sayıda yazılı ve dijital örgütsel materyal ele geçirildi.

‘ByLock’ kullanıcısı olduğu tespit edilen Tatar’ın Bank Asya’da hesabının olduğu, örgüte yakın şirketlerde uzun yıllar çalıştığı ortaya çıktı.

2005-2013 yılları arasında FETÖ/PDY terör örgütünün “Demokratik Kongo Cumhuriyeti Ülke İmamlığı” görevini yürüttüğü istihbarat raporlarına da yansıyan Tatar'ın OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen olarak görevliyken meslekten ihraç edildiği, Erzurum 1. Sulh Ceza Hâkimliğince “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan arama ve yakalama kararı bulunduğu ve 2016 yılından bu yana firari olduğu tespit edildi.

Tatar'ın Kongo'daki yapılanma sürecini başlattığı ve ülkedeki FETÖ/PDY’ye yakın Şafak Okulları’nı kurup aynı okulun genel müdürlüğünü yaptığı belirlendi.

FETÖ içerisinde sözde “kahraman” olarak anılan Tatar, Fetullah Gülen ile de doğrudan iletişim kurabildiği öğrenildi.

Türkiye’de ve Afrika’da yürüttüğü örgütsel faaliyetlerin emirlerini FETÖ elebaşından aldığı belirlenen İbrahim Tatar’ın, Erzurum’da ‘İl Milli Eğitim Bakanlığı ve Öğretmenler Sorumlusu’ olarak etkinlik gösterdiği, sonrasında “İstanbul’da İl İmamlığı” görevini yürüttüğü öğrenildi.