Erbaş'tan İsrail'e: Helak olacaksınız!

Filistin'in başkenti Kudüs'e saldıran İsrail'e tepkiler sürüyor. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 215 kişinin yaralandığı Mescid-i Aksa'ya yönelik terör saldırıları hakkında Tel Aviv yönetimine çok sert sözler söyledi.

Ali Erbaş, Kudüs saldırılarına yapan İsrail için "gözü dönmüş canavarlar" ifadesini kullanırken tüm dünyanın gözü önünde Filistin halkına büyük bir soykırım yapıldığını söyledi. Erbaş bu saldırılar için, "Vicdanı, ahlakı, uluslararası hukuku hiçe sayan sırtlan sürülerini ve canice saldırılarını şiddetle lanetliyorum, kınıyorum. Allah'ın, meleklerin, tüm insanların laneti, zalimlerin, hainlerin, işgalcilerin üzerine olsun." sözlerini kullandı.

"HELAK OLACAKSINIZ"

İsrail'in cani saldırılarına karşı çok sert konuşan Erbaş, tüm zalimler gibi onların da helak olacağını söyleyerek, "İşgalcilere sesleniyorum: Ey zalimler; azgınlıkta sınırları aştınız. Tüm zalimler gibi siz de helak olacaksınız, pişman olacaksınız. Sebep olduğunuz kaos ve anarşinin içinde yok olacaksınız. Yaktığınız terör ateşi, cehenneminiz olacak." ifadelerini kullandı.

YAHUDİ VE HIRİSTİYAN DİN ADAMLARINA SESLENDİ

Erbaş, Yahudi ve Hıristiyan din adamlarına seslenerek, Peygamberler şehri Kudüs'te bir tarihin yok edildiğini, peygamberlerin hatıralarına ihanet edildiğini söyleyerek, harekete geçmeye çağırdı.

MÜSLÜMAN LİDERLERE ÇAĞRI

İslâm ülkelerinin devlet başkanlarına da çağrıda bulunan Ali Erbaş, tüm müslüman liderlerini birlik olup ortak tavır almaya davet etti. İslâm aleminin Kudüs'e karşı gâflette olduğunu söyleyen Diyanet İşleri Başkanı, "Ey Müslümanlar, Müslümanların liderleri, önderleri; hala bir araya gelmeyecek misiniz? Bir avuç azgın azınlığın cesaret aldığı gafletten ne zaman uyanacaksınız. Sizi vahyin şehrine umursamaz kılan, masumların yanında durmaktan alıkoyan nedir? Tarihin en büyük zorbalarının ve zalimlerinin bile Allah'ın mescitlerini kirletmeye gücü yetmemiştir." sözlerini kullandı.

CAMİLERDEN KUDÜS İÇİN SELALAR OKUNACAK

Erbaş bugün öğlen ezanının ardından ülkedeki tüm camilerden Mescid-i Aksa'nın kurtuluşu için selalar okunacağını ve dualar edileceğini açıkladı.