CHP'de 16 yaşındaki kıza tecavüz

Adı tecavüz skandallarıyla sık sık anılan CHP'de bir rezalet daha yaşandı. İddialara göre Malatya'da CHP Kale İlçe Başkanı Süleyman Karabulut, Berivan adlı 16 yaşındaki bir kız çocuğuna tecavüz edip hamile bıraktı.

Skandal Show TV'de patlak verdi. Kanalda yayınlanan 'Didem Arslan Yılmaz’la Vazgeçme' programına katılan Erdal Taşdemir, sosyal medyada tanışıp evlendiği eşi Berivan'ın evlenmeden önce başkasıyla ilişki yaşadığını ve hamile kaldığını söyledi. Taşdemir eşinin hamile olduğunu evlendikten sonra öğrendiğini şu sözlerle anlattı:

"Sosyal medyada 5 ay konuştuk. 6 aylık hamileymiş, ben hamile olduğunu bilmiyordum, yaşını da bilmiyordum. Bana çocuğun babasının Süleyman K. olduğunu söyledi. Daha sonra başka sevgilisiyle kaçtı. Beni dolandırdı, benden olmayan çocuğu üzerime kaydettirdi, ondan kurtulmak istiyorum, boşanmak istiyorum. Üzerimden çocuğun komple alınmasını istiyorum"

Bu konuşmaların üzerine yayına bağlanan Berivan'ın kız kardeşi, kardeşinin 16 yaşındayken Süleyman adlı bir kişinin tecavüzüne uğradığını ve bu saldırı sonrası hamile kaldığını iddia etti.

TECAVÜZCÜ CHP'Lİ İLÇE BAŞKANI ÇIKTI

Skandallar silsilesi bu konuşmadan sonra başlıyor. Berivan'a tecavüz eden şahsın Malatya CHP Kale İlçe Başkanı Süleyman Karabulut olduğu ortaya çıktı. Karabulut'un kızın ailesine olayın kapatılması için para verdiği belirlendi.

VELİ AĞBABA'NIN KADROSUNDAN

AK Parti Malatya İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre tecavüzle suçlanan Süleyman Karabulut göreve CHP Malatya milletvekili Veli Ağbaba'nın referansıyla getirildi. Ağbaba'dan konuya ilişkin henüz bir açıklama gelmiş değil.

CHP APAR TOPAR PARTİDEN ATTI

Skandalın duyulması üzerine CHP Malatya teşkilatında jet hızıyla kararlar alındı. CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz yaptığı açıklamada olayı televizyondan öğrendiğini, Karabulut'u hem başkanlık görevinden aldıklarını hem de partiden uzaklaştırdıklarını açıkladı.

BAŞKAN KARABULUT İSTİFA ETTİ

İddiaların üzerin Süleyman Karabulut iddiaların asılsız olduğuna dair bir açıklama yayınlayarak partisinden istifa ettiğini söyledi. Karabulut açıklamasında şunları söyledi:

"Hakkımda bir genç kıza 'tecavüz' etmiş olduğum şeklinde asılsız iddialar yer almıştır, program esnasında adım açıkça söylenmiş ve fotoğrafım ekrana yansıtılmıştır. Kişilik haklarıma onuruma adı açıkça söylenerek üyesi olduğum CHP'ye alçakça saldırmıştır. Hiçbir somut delil olmadan üzerime suçlu yaftası yapıştırılmıştır. Bu iftiralara karşı hukuki yollardan gerekli cevap verilecektir. İftiralardan zarar görmemesi için üyelik ve ilçe başkanlığı görevini gururla yürüttüğüm Cumhuriyet Halk Partisi'nden derhal istifa ettim."

ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA AÇILDI

Meseyle ilgili olarak şahıs hakkında Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı adli, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığın ise idari soruşturma başlattı.