At katliamının korkunç detayları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından faytonlarıyla birlikte 90 milyon liraya satılan atların nerede belirsizliğini koruyor. İBB geçtiğimiz gün, 860 atın sahiplendirildiğini, 224 atın ise itlaf edildiğini açıklamıştı. Ancak Adalar sakinlerinden konuyla ilgili gelen itiraflar tam tersini söylüyor. Denilene göre Adalar'da at katliamı yapılmış.

Adalar’da yaşayanlar, sağlıklı atlar ile ruam hastası atların aynı mekânda tutulup sağlıklı olanların da hastalık kaptığını ve bu sebeple birçok hayvanın itlaf olduğunu iddia etti.

"SAĞLIKLI ATLARIN YANINA RUAM HASTALARINI DA GETİRDİLER"

Görgü tanıklarından Hüseyin Balcılar konuya ilişkin olarak, “Adanın çeşitli alanlarında atlar besleniyordu. Daha sonra bu atlar İSPARK alanında karantina adı altında bir araya toplandı. Sağlıklı atların yanına ruam hastası olan atlarda getirilince hastalık diğer atlara da sıçradı. 2 ay sonra yapılan muayenelerde gerçekler ortaya çıktı. Ruam hastası olan atların sağlıklı atlarla neden aynı ortama konulduğunu anlama konusunda zorluk çekiyoruz. Böyle bir yönetim şekli düşünemiyorum. Bu işin suçlusu o atları o alanda toplayandır. Başka kimse olamaz. Ben burada gördüklerimi söylüyorum. İmamoğlu’nun yaptığı açıklama benim için bir şey ifade etmiyor” dedi.

İMAMOĞLU NE DİYECEK?

Şimdi kamuoyu Adalar'daki atları faytonlarıyla birlikte satın alıp İstanbul'un bütçesinden 90 milyon lira harcayan Ekrem İmamoğlu'nun atlara yapılan bu işkence ve katliamla ilgili olarak neler söyleyeceğini merakla bekliyor.