ABD'den Türkiye'ye yeni S-400 teklifi

2021 Ocak ayında göreve başlayan ABD Başkanı Joe Biden göreve gelişinin üzerinden neredeyse 6 ay sonra Türkiye ile ilk üst düzey resmi teması kurdu. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman tarafından Ankara'ya resmi ziyaret yapıldı.

BİDEN KÜSTAH MESAJLAR VERECEK

Ankara'da gerçekleştirdiği temasların ardından Erdoğan ve Biden arasında 14 Haziran'da gerçekleşecek görüşmeyle ilgili bilgi veren Sherman, ikili ilişkilerle ilgili bir toplantının olacağını açıkladı. Sherman yaptığı açıklamada Biden'ın Türkiye'nin iç işlerine karışacağını belirten sözler söyleyerek "Başkan endişeleri dile getirecek. İnsan hakları ve demokrasi konusunda özellikle Türkiye'nin nasıl bir yola gittiği konusundaki endişeleri dile getirecek." ifadelerini kullandı.

ABD'DEN TÜRKİYE'YE YENİ S-400 TEKLİFİ

Türkiye'ye S-400 hava savunma sistemiyle ilgili yeni bir teklifte bulunduklarını belirten Sherman, "S-400'leri almak NATO ittifakında sorun yaratıyor. Alternatif sunduk, tam olarak ne yapmaları gerektiğini biliyorlar. Umarım ortak bir yol bulabileceğiz. Bu teknik detay bir konu değil, siyasi bir şey değil. Türkiye durumun farkında, atması gereken adımları biliyor. Nasıl bu adımların atılacağını da görüştük, bu Türkiye'nin kararı olacak." sözlerini söyledi.