Türkiye petrol ya da doğal gaz mı buldu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı programında gençlerle yaptığı söyleşide dile getirdiği yeni müjdelerin ne olacağı kamuoyunda merak konusu olmaya başladı.

Erdoğan, sismik araştırma gemilerinden petrol ve doğal gaz için müjdeli haberler verebileceğini söylemişti. Bu açıklamalar sonrası gözler denizlerde yürütülen petrol ve doğal gaz arama çalışmalarına çevrildi.

KANUNİ SONDAJ GEMİSİ

Fatih sondaj gemisinin deldiği kuyuların testllerini yapan Kanuni sondaj gemisi, 5 Mayıs'ta Filyos Limanı'ndan demir alıp ilk testi yapacağı Türkali-2 kuyusuna vardı. Bölgedeki diğer kuyuların testini de Kanuni sondaj gemisi yapacak.

FATİH SONDAJ GEMİSİ

Fatih sondaj gemisinin çalışmaların önceden belirlenen planlamaya uygun olarak devam ediyor. Amasra-1 Kuyusunda sondaj faaliyetlerini tamamlayan gemi, son kuyu derinliğine de ulaştı. Ayrıca açılan kuyularda formasyon değerlendirme testleri devam ediyor.

Fatih'in keşfi sonucu bulunan 30-40 kuyunun daha açılması amaçlanıyor.

Diğer gemilerden Yavuz Sondaj Gemisi'nin Mersin Taşucu Limanı'nda periyodik bakımları devam ederken, Barbaros Hayreddin Paşa Sismik Araştırma Gemisi Karadeniz'de faaliyetlerine başladı.