Mart ayında Türk sanayisi büyüdü

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mart ayı sanayi üretim endeksi sonuçlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre, mart ayında takvimden arındırılmış sanayi üretim geçen yıla oranla yüzde 16,6 büyürken, arındırılmamış üretim yıllık bazda yüzde yüzde 19,9 arttı.

GEÇEN YILIN MART AYINA GÖRE YÜKSELİŞTE

Sanayinin alt sektörleri mercek altına alındığında ise sektörlerde de oldukça olumlu rakamlar söz konusu. Geçen yıla oranla; madencilik madencilik ve taş ocakçılığı yüzde 14,8, imalat sanayi yüzde 17,2 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı yüzde 11,9 arttı.

ARINDIRILMIŞ SANAYİ DE YÜKSELİŞTE

Mevsim ve takvimden arındırılmış sanayi üretim endeksinde de bir yükseliş söz konusu. Arındırılmış endekste üretim, Mart ayında Şubat ayına kıyasla yüzde 0,7 yükseliş gösterdi.

Alt sektörler ise; madencilik ve taş ocakçılığı yüzde 1,7, imalat sanayi yüzde 0,3, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 7,3 artış gösterdi.

VARANK SONUÇLARDAN MEMNUN

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da yayınlanan veriler sonrası açıklama yaptı. Twitter hesabından durum değerlendirmesi yapan Varank şu ifadeleri kullandı: