Karadeniz'den doğal gaz müjdesi gelebilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 19 Mayıs'ta Karadeniz'den güzel haberlerin geleceğini açıklamasının ardından bir haber de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den geldi.

Dönmez, Karadeniz'de keşfedilen Sakarya Gaz Sahası'nın oldukça büyük olduğunu ve bu sahadan ümitli olduklarını açıkladı. Sismik araştırma verilerinin ümitleri teyit ettiğini belirten Bakan Dönmez, müjdeli haber için Haziran ayını işaret etti.

Dönmez'in açıklamasının ardından gözler Karadeniz'den gelecek doğal gaz müjdelerine yöneldi.

TÜRKİYE 2023'TE YERLİ DOĞAL GAZA KAVUŞACAK

Geçtiğimiz sene Erdoğan'ın art arda verdiği iki müjdeli haberle Türkiye'nin biri 320 milyar metreküp diğeri 80 metreküp olmak üzere iki doğal gaz kuyusundan rezerv keşfettiği haberi gelmişti.

Sakarya Gaz Sahası'nda bulunan 405 milyar metreküplük doğal gaz rezervinin 2023 yılında 150 kilometrelik boru hattıyla 2023'ün ilk çeyreğinde Filyos'ta ulusal şebekeye verilmesi planlanıyor.

Yeni Şafak gazetesine konuşan Enerji Uzmanı Rahim İncekara, Sakarya Gaz Sahasında açıklanan rezervlerin çok daha büyük bir rezervuarın bir parçası olduğunu ve bölgede tahminlere göre 800-850 milyar metreküplük doğal gaz rezervi olduğunu söyledi.