İMF'den Türkiye'nin 2021 büyüme tahmini

Uluslararası Para Fonu (IMF) Yönetim Kurulu Türkiye ile 4. Madde konsültasyonunu neticelendirdiğini açıkladı. IMF'den yapılan açıklamaya göre, yükselen belirsizlik ve kırılganlıklar arasında, GSYİH büyümesinin bu sene güçlü olmasının beklendiği ancak aşağı yönlü risklerin arttığı belirtildi.

IMF yaptığı açıklamada Türkiye'nin 2021 yılı için büyüme tahminini yüzde 5,75 olarak açıklarken, 2020 yılının ikinci yarısında keskin aktivite toparlanmasının ardından büyük bir pozitif geçişi olduğunu bildirdi.

IMF açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Enflasyonun yüksek kalması ve rezervlerin daha da düşmesi bekleniyor. Yüksek dış finansman ihtiyaçları, büyük miktarda yerel döviz mevduatları ve düşük rezerv tamponları ile ekonomi, yurtiçinde ve yurtdışında şoklara ve duyarlılıktaki değişikliklere karşı savunmasız kalmaya devam ediyor. Yurtiçi riskler, para ve kredi politikalarının erken gevşemesini veya güvenilirliği ve tamponları daha da aşındıran diğer yanlış politik adımları içerirken dış riskler, gelişmiş ekonomilerdeki faiz oranlarındaki artışları ve kırılganlıkları ortaya çıkarabilecek yüksek küresel riskten kaçınmayı içeriyor. Diğer riskler arasında aşı gecikmeleri ve olumsuz jeopolitik gelişmeler de sayılabilir"