Altın fiyatları için astronomik fiyat tahmini

Küresel ölçekte artan koronavirüs vakaları, döviz kurunun aşağı yönlü hareketlenmesi ve kripto paralarda yaşanan dramatik düşüşler sonrası gözler yatırımcının güvenli madeni altına çevrildi. İki haftadır sürekli olarak yükselen altın için uzmanlardan dikkat çekici bir fiyat tahmini geldi. Peki altın fiyatları ne olacak? Altın yükselecek mi düşecek mi? Ne zaman altın almalıyız?

Yeni Şafak gazetesine altın için değerlendirmelerde bulunan Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altının yılın ilk çeyreğinde talep görmediğini, daha çok kripto paralara yönelimin olduğunu hatta bunun için 85 ton altın ise satılarak kripto paralara geçiş yapıldığını söyledi.

Altının neden tekrar yükselişe geçtiği sorusuna Memiş, aşılamada yaşanan hız kaybıyla beraber vaka sayılarının küresel ölçekte yükselmesi, ABD 10 yıllık tahvil faizleri ve dolar endeksinin aşağı yönlü normalleşmesi, kripto para piyasalarında yaşanan sert düşüşlerin altın piyasasını yeniden hareketlendirdiğini söyledi.

ALTIN FİYATLARI NE OLACAK?

Altının direniş bandının 492-504 TL aralığında olduğunu söyleyen Memiş, hem ONS hem de gram altının Haziran ayında yükselip yeni rekorlara ulaşmasını beklediklerini söyledi.

Haziran ayında altının ons fiyatının 1.960 dolar, gram altın ise 560 liraya kadar çıkacağını tahmin ettiklerini söyleyen Memiş, yaz aylarında 600 TL seviyesinin sürpriz olmayacağını belirtti.

NE ZAMAN ALTIN ALMALI?

Altın Piyasaları Uzmanı Memiş'in altın almak isteyenlere de bir uyarısı var. Memiş, yatırımcılara kesinlikle yüksek fiyattan altın satın alımı yapmamaları gerektiğini söyledi. Fiyatların bir hafta içerisinde tekrardan gerileyeceğini vurgulayan Memiş, altının destek fiyatları olan 480 TL ve 450 TL seviyelerinin beklenmesi gerektiğini söyledi.