
Milliyet gazetesi yazarı Fikret Bila, Genel Kurmay Başkanı İlker Başbuğ ile dün başladığı söyleşisine bugün de devam etti. Bila Başbuğ'a, geçtiğimiz günlerde Elazığ'da Başbakan Erdoğan'ın Korgeneral Özaslan'a sarıldığı o anı sordu..
İşte Bila'nın o sorusu ve Başbuğ'un cevabı:
Deprem felaketi yaşadık Elazığ’da. Sayın Başbakan da ziyaret etti. Halk 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Mustafa Korkut Özaslan’a teşekkür edince Başbakan da teşekkür anlamında komutana sarıldı. Son günlerde asker sivil ilişkilerinde gerginlik yaşandığı için böyle bir görüntünün yansıması haber değeri taşır ve medyada yer aldı. Siz o görüntüyü görünce ne hissettiniz?

iLKER BAŞBUĞ: Öncelikle, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Geride kalan bütün vatandaşlarımızın acısını paylaşıyorum. Onların acılarının azaltılması için hizmet etmek, TSK’nın asli görevlerinden bir tanesidir. Elazığ’daki deprem olayında da, 8. Kolordu Komutanlığı’na bağlı birliklerimiz bütün imkânlarını seferber etti. Orada Mehmetçiğimiz, subayımız, generalimiz vatandaşlarımıza yapabileceklerinin en iyisini, en uygun zamanda yapmışlardır. Tabii bundan sonra Sayın Başbakan’ın bölgeyi ziyareti sırasında Kolordu Komutanı ile kucaklaşması doğal bir durum. Doğal, güzel bir durum. Tabii ki o görüntüler bizi mutlu eder. Doğal, doğru ve güzel olan bir şey.
| YORUMLAR (2 adet) | Yorum Yaz |
|---|
Kişisel davranışlar kurumları bağlamaz.TSK.Ülkemizin baş tacıdır.Birkaç"çürük elma"dan dolayı TSK.suçlanamaz.TSK.Türkiye Cumhuriyeti in dir.Kimsenin tekelinde olamaz.
hakketen olması lazım gelen hal bu hal.asker inşallah disiplin teferruat çizgi dizgi diye diye milletle koyduğu gereksiz sınırları alır atar kenara..bu başata kendilerine sonra herkese güzel gelecektir.
| Diğer Haberler |
GÜNÜN YORUMUŞu palavraya bakın!!!
Elimde “Referandum 2010” başlıklı bir bülten var… Ön yüzünde bazı sanat&… Devamı » |
| ||
Sitemiz Anadolu Ajansı Abonesidir |